Bestrijding met aaltjes 

- via deze website

Aaltjes

Emelten zijn larven van de langpootmug en voeden zich met de bovengrondse delen van het gras. Engerlingen zijn de larven van kevers welke voornamelijk leven onder graszoden en planten. Ze voeden zich met de tere wortels van het gras of de plant. 

Bij een gazon ontstaan eerst gele (primaire schade) en later kale plekken (secundaire schade voor vogels of wild). Bij planten zien we dat deze niet willen groeien. Als de temperatuur niet te laag is, is het mogelijk om engerlingen en emelten te bestrijden met aaltjes. Dit kan met de artikelen Terranem, Entonem, Capsenem en Larvanem

Bestrijdingsmiddelen

Terranem bestrijdt de larven van diverse keversoorten (engerlingen), met name de rozenkever. Entonem is effectief in te zetten tegen emelten (Sciaridae). Ook hebben deze aaltjes een werking tegen larven van de taxuskever. Capsanem is werkzaam tegen verschillende larvensoorten. Larven uit de familie van langpootmuggen en larven van de grote dennenkever, maar ook larven van diverse andere kevers en Capsanem, larvanem,veenmollen. Ten slotte Larvanem, dit bestrijdt ook diverse keversoorten, zoals de taxuskever.

Na de toediening van bovenstaande artikelen zoeken de nematoden actief naar de prooi en dringen deze binnen. De nematoden voeden zich met de inhoud van de prooi en scheiden daarbij specifieke bacteriën uit hun spijsverteringskanaal uit. Bacteriën zetten het gastheerweefsel om in producten die de nematoden gemakkelijk kunnen opnemen. De larven sterven binnen enkele dagen. 

Wilt u meer informatie voor bestrijding met aaltjes?

Neem dan contact op met onze afdeling Groen...

Mertens nieuwsoverzicht