Gearchiveerd bericht: Desinfectie bij teeltwisseling van groot belang

- via deze website

Kas leeg

Tijdens de teeltwisseling moet er in korte tijd veel gebeuren. Hierbij is ontsmetting van irrigatiesystemen, glas, goten, apparatuur, vloeren en handgereedschap zeer belangrijk om ziekten en plagen in de nieuwe teelt te voorkomen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, waarvan wij er 2 nader toelichten.

Hyperclean

Hyperclean X is een desinfectiemiddel op basis van natriumhypochloriet (NaClO) en bevat 5% actieve chloor. Daarnaast bevat HYPERCLEAN oppervlakte-actieve stoffen, wat  het een breder werkend reinigings- en desinfectiemiddel maakt dan alleen chloor. 

Hyperclean heeft een korte inwerkingsduur en is hierdoor zeer effectief. Het werkt tegen anorganische vervuiling, als ook bacteriën, schimmels en virussen.

Hyperclean Drip is speciaal geschikt voor de reiniging van het druppelsysteem. Het verwijdert organische en anorganische vervuiling in leidingen en druppelaars in alle bedekte teelten waarbij alle voedingszouten in oplossing blijven.  

Beiden zijn verkrijgbaar in cans van 20 ltr en vaten van 200 ltr.

Hydrocare

Het product Hydrocare is ontwikkeld op basis van waterstofperoxide in combinatie met specifieke stabilasatoren. Het doodt vrijwel alle soorten micro-organismen, is vrij ongevoelig voor pH, bouwt geen resistentie op en heeft een zeer goed effect op organische vervuiling. 

De werking van waterstofperoxide is normaal relatief kortdurend. Door slim gebruik te maken van stabilisatoren heeft Hydrocare een langere duurwerking, wat het desinfecterend vermogen versterkt.

Het kan zowel in druppelslangen worden gebruikt, als voor kasontsmetting in de glastuinbouw.

Verkrijgbaar in cans van 20 liter.


Heeft u vragen? Ons Team Glastuinbouw staat klaar om u te adviseren.

Wilt u direct bestellen? Log dan hier in...

     

Mertens nieuwsoverzicht