Een nieuwe start voor het gazon met Compo Verticuteermix 3-in-1

- via deze website

1830079

In één toepassing zaaien, bemesten en de bodemverbeteren. Compo Verticuteermix 3-in-1 bevat gazonmeststof, een bodemactivator en verschillende graszaadvariëteiten speciaal geselecteerd voor een snel en duurzaam herstel van geverticuteerde gazons:

  • De meststof heeft een lange werking van 3 maanden
  • De graszaden (raaigras en Poa Pratensis) zorgen voor een snelle en dichte groei van het gazon
  • De bodemactivator verbetert de bodemstructuur en corrigeert de zuurtegraad van de bodem
Toepassing Compo Verticuteermix 3-in-1

COMPO Verticuteermix 3-in-1 is een gebruiksklaar product. Met de onderstaande stappen wordt snel een prachtig, diepgroen gazon gerealiseerd.

1. Verticuteren
Maai het gazon eerst zo kort mogelijk. Kies vervolgens de maximum instelling van de verticuteermachine. Verticuteer het gazon in 1 richting en daarna in de dwarsrichting. Het verticuteren dient zorgvuldig te gebeuren opdat de nieuwe graszaden optimaal contact kunnen maken met de bodem en de wortels voldoende lucht, water en voedingselementen kunnen krijgen.

2. Compo Verticuteermix strooien
Voordat je het gazon kan herstellen, moet je de bodem voorbereiden. Dit doe je door het dode gras, steentjes of andere oneffenheden te verwijderen. Strooi vervolgens gelijkmatig COMPO Verticuteermix 3 in 1 op het te herstellen oppervlak. Draag hierbij handschoenen. De aanbevolen dosis hiervoor is 30 tot 40 g/m². In functie van de intensiteit van het verticuteren, kan de dosis lichtjes verhoogd worden. Vervolgens hark je het product lichtjes in.

3. Water geven
Geef de geverticuteerde en behandelde zone met COMPO Verticuteermix overvloedig en regelmatig water. Dit is nodig voor een goede kieming van het graszaad: de eerste kiemen moeten goed vochtig gehouden worden. Maai het vernieuwde gazon wanneer de grassprietjes ongeveer 8 cm lang zijn. Niet korter dan 6 cm maaien.

Toepassingsperiode

Het ideale tijdstip om te verticuteren is van april tot oktober bij een constante bodemtemperatuur van min. 10°C. Bodem- en luchttemperaturen kunnen vooral in het voorjaar verschillen.

Samenstelling Compo Verticuteermix 3-in-1

Mengsel van NPK-(EG-)meststof, calciumcarbonaat, lava en zaaizaden.

  • EG-Meststof : 25%
  • Calciumcarbonaat : 10%
  • Lava : 20%
  • Graszaden : 45%

Samenstelling EG-Meststof: NPK-(MgO, SO3) meststof 15-5-8 (+3; 32) bevattende isobutylideendiureum.

Wilt u meer weten over het assortiment van Compo? Neem dan contact op met onze afdeling Tuinretail. Zijn helpen u graag verder.

Wilt u direct een bestelling plaatsen via de webshop? Log hier in...

 

Mertens nieuwsoverzicht