Etiket uitbreiding DEVRINOL® 45 SC in kleine teelten

- via deze website

Onkruid

Het Ctgb heeft de uitbreiding van het etiket van herbicide DEVRINOL 45 SC goedgekeurd. Het etiket is uitgebreid in de onbedekte teelt van: steenvruchten (kers en pruim), bessen, braam en framboosachtigen, baby leaves, aromatische kruidgewassen, bloembollen en bloemknollen (m.u.v. tulp en lelie), bolbloemen en knolbloemen, boomkwekerijgewassen en vaste plantenteelt.

Deze uitbreiding is tot stand gekomen via een KUG procedure (Kleine Uitbreiding gewasbeschermingsmiddelen). Er is voor deze toepassingen geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd.

“Met de toelating van DEVRINOL 45 SC heeft de boomkwekerij nu beschikking over een sterk bodemherbicide.” -Peter van 't Westeinde Coördinator Effectief Middelenpakket ZLTO 

Over DEVRINOL 45 SC

DEVRINOL 45 SC bevat de actieve stof napropamide 450 g/l. Het middel is een bodemherbicide die werkt tegen kiemende grasonkruiden en tegen een breed scala van kiemende breedbladige onkruiden zoals, muur, klein kruiskruid, kamille, perzikkruid, paarse dovenetel en melganzevoet. DEVRINOL 45 SC kan het beste toegepast worden tijdens bewolkt weer of 's avonds. Bij toepassing van het middel in de periode april tot september adviseren we na een grondbehandeling het middel in te regenen of licht oppervlakkig in te werken om optimaal te profiteren van de lange duurwerking.

Nieuw etiket

Klik hier om het nieuwe W2 etiket te downloaden.
De huidige productvoorraad DEVRINOL 45 SC met W1 etiket mag ook gebruikt worden in de teelten die nu toegevoegd zijn aan het etiket.

Meer weten over etiket uitbreiding Devrinol? Neem dan contact op met uw vertegenwoordiger of ons team Fruitteelt

 

Mertens nieuwsoverzicht