Gearchiveerd bericht: Gebreken aan het gewas? Gebruik bladmeststoffen

- via deze website

IMG_6162

Door strengere bemestingsnormen komt er steeds minder organische mest in de bodem, met als gevolg dat er steeds meer mineralen in de min komen. Nog niet altijd zozeer N, P en K, maar juist de sporenelementen. Gebreksverschijnselen komen dan ook steeds meer voor. 

In deze gevallen kan een bladmeststof, mits tijdig toegepast, van grote toegevoegde waarde zijn. Wij hebben voor u een geselecteerd assortiment,  maar ook voor een advies op maat kunt u uiteraard contact opnemen met onze specialisten.

N+

Een innovatieve, gewasvriendelijke, vloeibare stikstofmeststof voor een zeer efficiënte opname bij bladbemesting.

Voordelen:

  • Een langdurige werking in het blad
  • Een zeer gewasveilige toepassing ten opzichte van andere N-bladvoeders
  • Goede mengbaarheid in diverse tankmixen
  • Creëren van N-ruimte in het bemestingsplan door KAS te vervangen door N+
  • 80% van de N moet via de bodem toegediend worden aan het gewas, de rest kan via het blad. N+ is daar een uitermate geschikt product voor

 

M vloeibare meststoffen

Andere zeer geschikte producten voor het geven van bladvoeding zijn: M Magnesium, M Mangaan en M Borium.

M Magnesium 

Een snel opneembare en zeer effectieve Magnesium formulering.Het product bevat 80 gram Magnesium per liter. Met name geschikt voor realiseren van betere bladontwikkeling.

M Mangaan

Een geconcentreerd, zuiver en zeer effectief vloeibaar Mangaan.Het product bevat 235 gram Mangaan per liter. Voor een gezonder sterker blad en meer kleur.

M Borium Plus

Het product bevat 150 gram borium per liter en is een belangrijk element ter voorkoming van met name hartrot in knolgewassen. Naast borium bevat deze variant ook molybdeen. Een sporenelement dat op de in onze regio veel voorkomende zandgronden schaars is. Voor de bemestingsbalans is het wel van belang dat deze beschikbaar is voor uw cultuurgewas.

PHC Natural Green

Natural Green is een natuurlijke bladmeststof met Calcium, Mangaan, Silicium, Magnesium, IJzer en Koper. Het geeft de plant een verhoogde weerstand met unieke effecten:

  • Verbeterde fotosynthese en een actiever metabolisme
  • Verhoogt het suiker- en vitaminegehalte
  • Zorgt voor snel herstel van bladkleur en vitaliteit
  • Biedt verhoogde weerstand tegen ziekten en klimaatstress
  • Toegepast in combinatie met Kantor uitvloeier wordt de werking duidelijk verbeterd

Human HF

15% Mangaan en 9% Zwavel in een humuszuur formulering, voor een betere en effectievere opname. Zeer geschikte vloeibare bladvoeding voor met name koolgewassen, waarin steeds meer zwavelgebrek optreedt.

Wilt u een advies op maat? Neem dan gerust contact op met uw relatiebeheerder. 

Mertens nieuwsoverzicht