Gearchiveerd bericht: Hoveniersbedrijf Herman Vaessen kiest voor Mertens als nieuwe kledingleverancier

- via deze website

Herman Vaessen1

Ralf Vaessen over het proces van aanbod tot kledinglijn

Mertens heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een professionele specialist in bedrijfskleding. En dat is niet onopgemerkt gebleven, zo ook bij Ralf Vaessen van Hoveniersbedrijf Herman Vaessen. Zij waren nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe leverancier voor haar bedrijfskleding. “Wij werken voornamelijk in de buitenlucht en dan is kwalitatieve bedrijfskleding heel belangrijk. Mertens bood ons een kledingpakket aan dat voldeed aan al onze eisen én paste binnen ons budget.”

Herman Vaessen is al 54 jaar thuis in groen. Het bedrijf verzorgt groen-voorziening, aanleg, onderhoud en boomverzorging voor bedrijven, instel-lingen, particulieren en overheden. Ralf Vaessen, mede-eigenaar en directeur, is sinds 1998 in dienst en nam het bedrijf in 2000, samen met twee van zijn broers, over. “Wij doen al zolang ik me kan herinneren zaken met Mertens. We nemen voornamelijk bemestingsproducten, vijvermaterialen en bestrijdingsmiddelen af, maar zijn met de productuitbreidingen van Mertens meegegroeid. Ze zitten in de regio, spullen worden snel geleverd, we worden altijd netjes geholpen en hechten veel waarde aan het persoonlijk contact. De jongens van Mertens kennen bij ons de weg.”

Op zoek naar een nieuwe kledinglijn

In het najaar van 2016 blijkt dat de kledingleverancier waar Herman Vaessen al ruim 25 jaar klant is, niet meer alle producten uit hun kledinglijn kan leveren. “Hoewel wij altijd heel trouw zijn aan onze leveranciers, was dat voor mij het moment om op zoek te gaan naar een nieuwe kledinglijn”, licht Vaessen toe. “Aangezien onze werkzaamheden voornamelijk buiten plaatsvinden, is goede bedrijfskleding enorm belangrijk. We zijn met diverse partijen in gesprek gegaan, waaronder Mertens.” Zes jaar geleden, bij de aanbesteding van de voormalige kledinglijn, was Mertens ook al van de partij. Toen werd echter voor een andere leverancier gekozen. “Destijds waren we al klant bij Mertens, maar had het bedrijf naar mijn gevoel nog niet genoeg ervaring op het gebied van bedrijfskleding. Zij hebben zich echter de afgelopen jaren zichtbaar ontwikkeld tot professionele specialist in bedrijfskleding en hebben ons ook regelmatig op de hoogte gehouden daarover. Daardoor had ik nu het volledige vertrouwen in Mertens en durfde ik ze dus zonder twijfel te vragen voor onze nieuwe kledinglijn.”

Het beste voorstel

Vaessen stelt naar eigen zeggen redelijk wat eisen aan bedrijfskleding. “De producten moeten waterafstotend, van hoge kwaliteit, slijtvast en zichtbaar in het donker zijn. Maar alles moet ook netjes bij elkaar passen en er modern uitzien. Daarnaast is zitcomfort natuurlijk  van groot belang, onze medewerkers moeten er prettig in kunnen werken,” aldus Vaessen. “Martijn Leenders kwam met het beste voorstel; hij bood ons een kledingpakket aan dat voldeed aan onze eisen en paste binnen ons budget. Daarnaast kon hij ons levergarantie voor lange tijd geven. Dat laatste gaf de doorslag.”

Proces

Om zeker te zijn van zijn zaak, liet Ralf Vaessen enkele van zijn medewerkers de kledinglijn van Mertens drie maanden uitproberen. Toen ook zij aangaven dat de shirts, polo’s, truien, jassen, bodywarmers en broeken volledig voldeden aan de wensen, kon het passen beginnen. “Aangezien het voor ons niet heel praktisch was om met ruim 60 medewerkers naar Mertens te komen, richtte Martijn van Mertens een ‘winkeltje’ in op ons bedrijf. Medewerkers kregen zo de mogelijkheid alle maten en soorten op hun gemak te passen. Een melding in het begin van het proces werd snel opgepakt en opgelost waarna alle kleding netjes en zonder vertraging geleverd is. In mei 2017 zijn we volledig overgegaan; vanaf dat moment dragen al onze medewerkers de nieuwe, representatieve kledinglijn. Ook dit proces is -zoals ik dat al jaren van Mertens gewend ben- klantgericht, attent en adequaat afgehandeld.”

Wilt u ook een nieuwe kleding voor uw personeel? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Mertens nieuwsoverzicht