"Mag ik als vruchtgroententeler Serenade laten aangieten bij de plantenkweker?"

- via deze website

1250264

Serenade in de worteltoepassing bij de plantenkweker

Bovenstaande vraag wordt regelmatig gesteld, het antwoord daarop is: JA, dat mag!

Op het etiket staat de toelating als gewasbehandeling al vermeld en per 1 mei 2020 is de toelating uitgebreid met een aangietbehandeling. Serenade is toegelaten in de bedekte opkweek van vruchtgroenten via een gewas en aangietbehandeling.

De sporen in de formulering van Serenade laten de bacterie Bacillus amiloliquefaciens QST 713 koloniseren op de wortels. De bacterie maakt gebruik van wortelexudaten die plantenwortels uitscheiden.  Zolang de wortels groeien, zal Serenade doorgaan met kolonisatie van de wortels. Tijdens deze ontwikkeling worden lipopeptiden gevormd, die de plantenwortels beschermen tegen schimmelziekten als Pythium en Fusarium. Ook zien we in proeven en in de praktijk dat een aantasting door bacteriën kan worden voorkomen.

Mogelijkheden Serenade

Serenade kan op vrijwel elke mogelijke wijze toegepast worden en in heel veel teelten worden ingezet voor de biologische bestrijding van bacteriën en schimmels. Daarnaast zien we dat door worteltoepassingen met Serenade voedingselementen beter worden opgenomen, opbrengsten positief gestimuleerd worden en de plant weerbaarder is tegen abiotische stress.

Kortom, een toepassing van Serenade maakt de plant weerbaar tegen abiotische en biotische stress. Meerdere vliegen in één klap.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw vertegenwoordiger of onze verkoop binnendienst...

Bron: Bayer Crop Science

Mertens nieuwsoverzicht