Mertens levert producten voor nieuwe grasmat VVV Venlo

- via deze website

VVV grondbewerking

Voetbalclub VVV heeft de afgelopen 7 jaar op kunstgras gespeeld in stadion De Koel. Nu hebben ze ervoor gekozen om weer op natuurgras te gaan spelen. Op 13 mei is gestart met de werkzaamheden voor de aanleg van een fonkelnieuwe grasmat. Mertens heeft de producten geleverd voor het prepareren van de onderlaag en het graszaad voor de nieuwe grasmat.

VVV grasmat 2

Begin juni is het veld ingezaaid met Rapide RPR van Barenbrug. Dit unieke graszaadmengsel bevat een specifieke soort Engels raaigras dat met haar horizontale uitlopers een wapening vormt in de zode. Hierdoor is het vele malen sterker dan andere Engelse raaigrassen. Dit zorgt voor een zeer hoge betredingstolerantie en een snel zelfherstel, waardoor er minimale speelschade is en de grasmat in een goede conditie blijft.

De onderlaag was van tevoren geprepareerd met Zeolite. Zeolite bestaat uit gesteentemineralen die een positief effect hebben op de groeit en gezondheid van het gras en de benutting van meststoffen. Het zorgt voor een blijvende structuur verbetering en herstelt de biologische bodem-balans door de verhoging van het zuurstofgehalte in de bodem.

Het prepareren van de onderlaag en de zaaiwerkzaamheden zijn uitgevoerd door Top Sport & Groen uit Maashees.

Heeft u vragen over graszaden of bodemverbeteraars? Neem dan contact op met onze afdeling Groen.

Mertens nieuwsoverzicht