Nieuw biologisch insecticide FlorBac

- via deze website

Rups

FlorBac® is een nieuw biologische insecticide tegen rupsen en motten in groente- en fruitteelt, sierteelt en bosbouw. Dit middel, op basis van Bacillus thuringiensis ssp. Aizawai, is werkzaam tegen een breed spectrum rupsen en motten (bladvretende rupsen, spinselmotten, satijnvlinders, wintervlinders) in alle rupsenstadia. Het heeft een zeer snelle en doeltreffende werking. Bovendien is FlorBac® ideaal in de strijd tegen de Buxus rups. Spuit Florbac over de planten en de rupsen die van het bladmoes eten zullen de FlorBac® opnemen en sterven.

Werking FlorBac®

Bij het verspuiten van het biologisch insecticide FlorBac® (waterdispergeerbaar granulaat WG), in combinatie met water, komen de sporen van de insectpathogene bacterie op de bladeren terecht. Rupsen die op dat moment van de bladeren eten, zullen niet alleen het bladmoes opeten, maar ook de sporen. Deze komen vervolgens terecht in het spijsverteringskanaal van de rupsen waar ze afgebroken worden tot toxines die op de darmwand binden. De rupsen verliezen hun eetlust (stoppen met eten en veroorzaken dus geen schade meer), de darmwand wordt doorboord en de rupsen sterven na enkele dagen.

FlorBac® kan, dankzij de zeer specifieke en selectieve werking, ingezet worden tot aan de oogst. Er is dus geen veiligheidstermijn van toepassing. Bovendien is FlorBac® veilig voor nuttige roofvijanden (insecten en mijten) en hommels.

FlorBac® is uitstekend toepasbaar in de groenteteelt en sierteelt.

Het duurt over het algemeen enige dagen voordat de rupsen dood zijn; een vraatstop kan echter vrij spoedig intreden. Van de meeste soorten zijn de jongere rupsen aanmerkelijk gevoeliger dan de oudere. Bij alle toepassingen dient de eerste behandeling dan ook te worden uitgevoerd zodra de jonge rupsen worden waargenomen.

1250347

 

FlorBac is verkrijgbaar in een verpakking van 1000 gram. Het artikelnummer van Mertens: 1250347.

Sinds april is Florbac tevens opgenomen in de SKAL lijst. 

Florbac nu bestellen? Dan kan via onze webshop. 

Log hier in...

 

Wilt u meer informatie over FlorBac of andere middelen tegen rupsen? Klik dan hier voor contact informatie 

 

 

 

 

  • Voor dit product is een geldig “Nederlands” Bewijs van vakbekwaamheid vereist
  • Lees altijd voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen het etiket en de productinformatie
  • Draag bij alle werkzaamheden met gewasbeschermingsmiddelen een masker en beschermende kleding
  • Voer  een proefbespuiting uit als u geen ervaring heeft met de toepassing van het product

Mertens nieuwsoverzicht