Gearchiveerd bericht: Terugkijkend op succesvolle Champignondagen

- via deze website

Logo 35 jaar champignondagen

Op 22, 23 en 24 mei jongstleden vormden de Brabanthallen in Den Bosch het decor voor de Champignondagen 2019. Mertens ontbrak hier natuurlijk niet.

De 35ste editie van de Champignondagen trok vele bezoekers, uit binnen- en buitenland. "Op deze beurs komt de hele wereld samen, in totaal waren 104 nationaliteiten vertegenwoordigd", zegt Rob Wilbers, de Sales manager Mushrooms bij Mertens. "Omdat wij als Mertens wereldwijd actief zijn in de paddenstoelensector, en marktleider zijn als het gaat om toebehoren van deze teelt, is het voor ons niet meer dan logisch om aanwezig te zijn op de Champignondagen.

Ook dit keer hebben we weer enorm veel telers gesproken, van over de hele wereld. We kijken dan ook tevreden terug op deze editie van de Champignondagen; het was een succesvolle beurs met een hoge kwaliteit bezoekers." Volgens Wilbers waren er diverse 'hot issues' tijdens de afgelopen beurseditie. "Onder meer het groeiende personeelstekort baart steeds meer ondernemers zorgen; dit speelt wereldwijd. Robotisering en automatisering van de oogst is daarom een must; op dat vlak werden op de beurs ook diverse noviteiten getoond. Als we kijken naar het productenpakket van Mertens, zagen we vooral veel belangstelling voor biologische gewasbeschermingsmiddelen. Verduurzamen is absoluut de trend, mede doordat steeds meer chemische middelen wegvallen."

Champignondagen Scia-rid  Champignondagen Fogger  Champignondagen   Champignondagen Phormium  Champignondagen Nevelaar en lampen  Champignondagen AAF  Champignondagen Dosatron

Mertens nieuwsoverzicht