Virkon belangrijk ontsmettingsmiddel in de tijd van Corona en ToBRFV

- via deze website

Glastuinbouw

Virkon™S is het meest breed werkende desinfectiemiddel wat op de markt is. Het werkt tegen meer dan 100 virusstammen uit 22 verschillende families, 400 soorten bacteriën en 60 soorten schimmels. Door zijn bewezen effectiviteit tegen vele pathogene micro-organismen, wordt Virkon™S gezien als belangrijk ontsmettingsmiddel. De geformuleerde, breedspectrum werkzaamheid van Virkon™S desinfectiemiddel helpt u om insleep van ziekteverwekkende organismen te voorkomen en te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan besmetting via fust, handschoenen, gereedschappen of telefoons.

Welke werking heeft Virkon 

Virkon™S is bewezen effectief tegen een groot aantal virussen afkomstig uit de familie Coronaviridae. Er zijn nog niet voldoende onderzoeksresultaten bekend over de werking tegen het nieuwe coronavirus 2019-nCov (Covid-19). Door de bewezen effectiviteit van Virkon™S tegen een breed aantal coronavirusstammen, is het echter zeer waarschijnlijk dat ontsmetting met Virkon™S ook effectief is tegen het nieuwe coronavirus (zie nieuwsbericht: Virkon™S effectief als desinfectiemiddel tegen een aantal Coronastammen)Virkon™S wordt ingezet in ziekenhuizen en laboratoria voor ontsmetting, reiniging en desinfectie.

Inzet Virkon tegen ToBRFV

ToBRFV behoort tot het geslacht tobamovirus. Deze virussen zijn zeer makkelijk via mechanisch contact overdraagbaar en daardoor erg besmettelijk. Virkon™S is een perfecte oplossing tegen ToBRFV.

Het verlagen van de besmettingsdruk en het voorkomen van ziekteverwekkers door middel van effectieve reiniging en desinfectie. Het product zorgt voor een significant verschil in het verlagen van kosten en het verhogen van kwaliteit van uw product. Virkon™S voldoet met zijn unieke formulering en effectiviteit aan de huidige bioveiligheidsnormen wereldwijd. Zie in het gebruiksvoorschrif van Virkon™S waar en hoe het product het beste kan worden toegepast.

Optimale desinfectant voor in de glastuinbouw1030142

Virkon™S breedspectrum desinfectiemiddel is de sleutel tot een succesvol en duurzaam reinigings- en desinfectieprogramma. De brede spectrumformulering van Virkon™S is uniek. Geen enkel ander desinfectiemiddel heeft dezelfde krachtige samenstelling of uitgebreide portfolio van prestatie- en veiligheidstestgegevens. Het combineert toepassingsflexibiliteit met een breed spectrum aan werkzaamheid, op harde oppervlakken. Virkon™S heeft bewezen effectiviteit tegen infectieuze organismen die nadelige effecten hebben op tuinbouwgewassen, zoals bacterieverwelking, schimmels en mozaïek virussen. Virkon™S mag niet in contact gebracht worden met de huid.

  • Breed werkingsspectrum
  • Ecologisch duurzaam
  • Veelzijdige toepassingen


Direct Virkon bestellen? Dat kan ook via onze webshop: klik hier om in te loggen.

Neem voor meer informatie over Virkon contact op met onze afdeling Glasgroenteteelt...

 

 

Mertens nieuwsoverzicht