Kweek- en tunnelmatten

Onze kweek- en tunnelmatten zijn zorgvuldig geproduceerd met het oog op de enorme krachten die deze matten moeten verwerken. De matten hebben versterkte zijkanten en zijn gemaakt met de nieuwste technieken, waardoor rek en krimp tot het uiterste minimum beperkt worden, zonder dat de matten stug en onstuurbaar worden.

Eigenschappen:

  • hoge treksterkte
  • enorme luchtdoorlaatbaarheid
  • besparing van energiekosten
  • hoge kwaliteit
  • aantrekkelijke prijs

Ook hebben we glijmatten in ons assortiment om onder de tunnelmatten te leggen.

Kweekmatten
De kweekmatten zijn gemaakt van polyethyleen monofilement-weefsel. Afhankelijk van de lengte, de breedte van de stellingen en het vulgewicht kan de gewenste kwaliteit gekozen worden. Mertens heeft vier soorten die op afgepaste stellinglengte verkrijgbaar zijn. Niet genoemde breedtes zijn op aanvraag.

Tunnelmatten, glijmatten en Crop Protect
Met onze tunnelmatten gaat het leegmaken van de composttunnel snel en efficiënt. De tunnelmatten zijn gefabriceerd van het hoogwaardige materiaal polypropyleen-weefsel. Ze zijn anti-krimp. De rollengte is variabel. Gewicht: 850 gram per m².

Onder de tunnelmatten worden glijmatten aangebracht die niet alleen de levensduur van de tunnelmatten verhogen, maar ook zorgen voor een aanzienlijke verlaging van de weerstand: de wrijvingscoëfficiënt wordt van 0,8 teruggebracht naar 0,25. De standaard maat van de mat is 500 cm breed en 100 meter lang. Afwijkende maten op gewenste lengte en breedte leverbaar (met of zonder koord).

Klik op onderstaande link voor een overzicht van ons assortiment:

 

 

Terug naar totaaloverzicht...